Jestem świeżo po wymianie filtra, tak jak koledzy pisali wcześniej najlepiej zacząć od środka gdzie łączą się dwie części, pod wadzić lekko i powinno gładko zejść.
Po wymianie filtra, podszybie w miejscu styku z szybą nie leży u mnie tak idealnie jak wcześniej. Pls powiedzcie jak u Was wygląda to po nałożeniu podszybia lub jak można to przywrócić do stanu wcześniejszego.
Może posmarować to silikonem do plastiku lub teflonem? Chodzi o to, żeby było szczelne i dobrze wyglądało.
Nie było prosto ale poradziłem sobie ze zdjęciem podszybia. Zaatakowałem od strony błotnika i delikatnie samo zlazło. Niestety po założeniu podszybie nie jest dokładnie spasowane. Trochę lepiej to wygląda niż u przedmówcy ale nie jest idealnie. Czy to się ułoży?
moim zdaniem jak tak odstaje to jest to znak ze moze powinno byc troszke przesuniete w strone błotnika zkładajac najlepiej zaczac od srodka.
mysle ze sie to samo nie ułozy :diabelski_usmiech
a apropo demonatzu to ja to zawsze robie tak ze zciagam uszczelke z krawedzi potem wkładam dwa palce pod spod od strony błotnika i cisne do gory powinno delikatnie wyjsc nastepnie powoli w strone srodka podwazam palcami (mysle ze srubokret nie jest dobrym rozwiazaniem bo mozna uszczerbic szybe)
Szukajacy Octavi I (juz nie, juz posiadajacy )
Po roku 2002
1.9TDI do 110KM
Raczej nie ma innej opcji, żeby nie pasowało. W "uszkodzonych", jak to mawiają polscy anglicy bądź irlandczycy, podszybie ma otwory na wycieraczki europejskie, jak i angielskie (zaślepione kawałkiem plastiku).
Komentarz